perjantai 16. syyskuuta 2016

Meillä on aina Pariisi


On hempeä olo. Joo, juuri se sana kuvaa tämänhetkistä olotilaani parhaiten: hempeä. Semmoinen vaaleanpunainen ja valkoinen, pörröinen, villainen, pehmeä ja söpöilevä. Sellainen olo, kun tekee mieli vain istua unelmiensa kanssa upottavassa nojatuolissa villahousut ja -sukat jalassa, huopaan kääriytyneenä. Toisessa kädessä voisi olla myös ehkä vaahtokarkkikaakaota vaaleanpunaisesta mukista, en panisi yhtään pahakseni.

Ja toisessa kädessä, siinä missä ei olisi se höyryävän kuuma ja tuoksuva kaakao, olisi totta kai romaani. Tänään se on Nicolas Barreaun Meillä on aina Pariisi. Ja mikäs kumma sopisikaan edes tähän hempeään oloon paremmin, Barreau kun on melkoisten söpöilytarinoiden taitaja!

Loppujen lopuksi minun tulee aika harvoin luettua aivan näin hempeitä ja romanttisia kirjoja. Nicolas Barreaun kirjat olen kuitenkin lukenut, ja niissä on kyllä jotain hyvin viehättävää, vaikka tavallaan ne ovatkin melkein ällösöpöjä. Tarinat sijoittuvat Pariisiin ja niissä on paljon suloisia yksityiskohtia kuten pieniä herttaisia ja tarkasti kuvailtuja kauppoja, kahviloita ja elokuvateattereita. Barreaun kaikki kirjat on kirjoitettu hyvin samanoloisella tyylillä ja otteella, mutta mistä tykkään niissä eniten, on se seikka, että vaikka tarinoitten voisi luulla menevän juuri niin ennalta-arvattavasti kuin miltä alkulukemalta vaikuttaa, niissä on kuitenkin loppujen lopuksi aika raikkaita juonenkäänteitä, eikä kaikki menekään aina niin kuin olisi voinut luulla.

Hempeyden nälkään Meillä on aina Pariisi toimii kyllä kuin jätski kuumana kesäpäivänä. Ja herätteleehän se mukavasti myös matkakuumeen: Pariisi voisi olla joskus kiva tsekata.


Hempeänä päivänä hempeän kirjan äärellä pitää tietty olla hempeät glitterkynnetkin!Kirjan alkusivuilta löytyvä mietelausekin vaivuttaa niin ihanasti unelmien syviin vesiin, että eihän tästä suloisesta kuplasta halua ikinä lähteä pois. Taidan oikeasti lähteä keittelemään sitä kaakaota än yy tee NYT!

Ihania matkoja kirjojen suloisiin maailmoihin kaikille lukemisen ystäville! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti