keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Bullet Journal


Olen aina ollut ihan mahdoton vihko, kalenteri ja muistikirjafriikki. Minusta on aivan ihanaa hypistellä kaupoissa kauniita muistikirjoja (ja parhaimmassa tapauksessa viedä kauneimmat kotiinkin asti) ja miettiä mitä kaikkea minä itse kirjojen sivuille taiteilisin. Sanottakoon, että omistan ihan kiitettävän määrän kauniita paperiläpysköitä, niin kovilla kuin pehmeillä kansilla, viivoilla kuin ilman viivojakin, ja olenpa pari kirjaa väsännyt ihan itse alusta loppuun saakka.

Vaikka vihkoja on kertynyt, niistä suurin osa on myös täyttynyt kovaa vauhtia, joten nyt käteni syyhyävät jälleen päästä hankkimaan uusi kirjanen, minulla kun on sillekin jo aivan oma tehtävänsä: haluan aivan ehdottomasti aloittaa rustaamaan omaa ns. "bullet journalia".

Pari päivää sitten selaillessani pinterestiä eksyin tutkimaan bullet journal tauluja. Ja voi luoja millainen inspiraation aalto ylitseni pärskähtikään! Bullet journal (eikö sille voisi olla jokin järkevä suomenkielinen nimi?! :D Jos joku tietää, niin saapi kertoa!) yhdistää käytännössä katsoen kalenterin, päiväkirjan ja luonnoskirjan. Sen sivuille saa luonnostella ja piirrellä, väsätä erilaisia to do -listoja, kirjata ylös tärkeät menot ja tapaamiset, ehkä vähän päiväkirjaa ja sääpäiväkirjaa ja oikeastaan ihan mitä vain mieleen juolahtaa. Ja lopputuloksesta tulee toivonmukaan ihanan sekalainen, värikäs ja kaunis, ja sitä on ihanaa selata myöhemmin.


KUVA: PINTEREST
Olisihan moinen toki kaiken ihanuutensa keskellä myös melko käytännöllinen: kaikki tieto ja inspiraatio kulkisi samojen kansien välissä ilman, että tarvitsisi kuljetella mukana miljoonaa eri vihkosta ja kansiota, joilla jokaisella oma tehtävänsä (ei sillä, että minua harmittaisi omistaa monta kaunista vihkoa eri asioitten listauksille hehe). En oikeastaan keksi mitään syytä miksi EN aloittaisi bullet journalia, se tuntuu niin täydelliseltä luovuuden ja muistikirja/kalenterirakkauden purkamiskohteelta.

Kädet syyhyää jo luomaan omaa kirjasta mutta ensin pitäisi vain jossain välissä ehtiä vihkokaupoille! Mutta jos hyvin käy, jo huomenna minulla on oma projekti käynissä. Lupaan esitellä oman kirjani sisältöä sitten, kun jotain esittelemisen arvoista olen ehtinyt sinne luomaan.

Joko SINULLA on oma bullet journal? :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti