maanantai 29. elokuuta 2016

Oodi syksylle!

Monet ihmiset etenkin Suomessa tuntuvat elävän pelkälle kesälle. Törmäsinkin tässä taannoin eräässä seuraamassani blogissa lukijakommenttiin, jossa todettiin että Suomessa on kaksi vuodenaikaa "kesä ja kesän odotus". Monet tuntuivat olevan samaa mieltä ja surkuttelivat kesän lyhyyttä. Minä surkuttelen lähinnä tuollaista kommenttia: mitä vuodenaikojen haaskausta haikailla pelkkää kesää, kun kaikissa muissakin vuodenajoissa on niin valtavasti iloa ja odottamisen aiheita!
Otetaanpa nyt käsittelyyn tämä koko ajan selkeämmin läsnä oleva syksy (vaikka siinä missä syksy myös talvi ja kevät ansaitsisivat ehdottomasti omat ylistyslaulunsa, ehkä rustailen sellaiset kun aika on oikea). Olen aina itse pitänyt syksystä, sillä siihen liittyy vahvana jonkin uuden alku. Loman jälkeinen kouluun palaaminen on aina jollain tavalla kutkuttavaa, syysvaatteitten kaiveleminen vaatekaapeista innostaa keksimään uusia hauskoja yhdistelmiä (vihdoinkin saa käyttää taas muitakin vaatteita kuin hellemekkoja ja toppeja!) ja kaupoista kärryyn tarttuu aimo kasa kynttilöitä ja erilaisia teelajitelmia. Syystunnelmaa luovat ehdottomasti myös luonnon värjäytyminen käsittämättömän kauniisiin sävyihin, puista putoavat lehdet joita virtaa pitkin katuja, pyöräileminen poskia nipistelevässä kirpeässä tuulessa tai pienessä aamupakkasessa, kumisaappaat, vesisade päivät, jolloin voi kääriytyä vilttiin, lukea kirjaa ja juoda teetä ja syödä ehkä vähän porkkanakakkua...
Syksyssä on mielettömästi odottamisen aiheita, jotka saavat ainakin minun mieleni kehräämään kiitollisuutta kyseistä vuodenaikaa kohtaan. Syksyssä on aivan omanlaistaan taikaa, jota kesässä ei ole. Toki kesässä on omat hyvät puolensa, mutta mielestäni se saa aivan turhan paljon huomiota, tai ainakin syksy, talvi ja kevät ansaitsisivat aivan yhtä paljon positiivista intoilua kuin lämpöinen siskonsa. Sanoisin, että jätetään turha vuodenajoista ruikuttaminen vähemmälle ja eletään sitä vuodenaikaa ja säätilaa täysillä, mikä milloinkin sattuu kohdalla olemaan. Kaikissa vuodenajoissa on aivan uskomattomasti taikaa, se vain täytyy suostua näkemään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti