sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

5 x VINKIT KEVÄISEEN TUNNELMAAN



Ulkona pyryttää ja tuuli on ollut viime päivinä ihan jäätävän kylmä. Kuulen lähes päivittäin kanssakulkijoilta valitteluita siitä, miten kevät ei tule koskaan ja talvi senkun jatkuu, miten ikävää on kun on kylmää ja tulispa jo lämmin ja kesä ja loma ja ja ja.

Kuten tiedätte mikäli olette juttujani seurailleet, minä pidän talvesta. Pidän kuitenkin myös keväästä, kesästä ja syksystä. Kaiken kaikkiaan olen kyllä huomannut, ettei ulkona vallitsevalla säätilalla ole loppujen lopuksi kovin suurta merkitystä, koska pystyn luomaan itselleni ihanan keväisen kuplivan fiiliksen myös keskelle lumimyrskyä.

Täsmävinkkejäni kevätfiiliksen luomiseen ovat:

1. Leikkokukat - onko parempaa tapaa tuoda kevät sisään, kuin värikkäät kukat piristämässä kahvihetkiä? Tulppaanit ovat yksiä suosikkileikkokukistani, koska ne kestävät suhteellisen pitkään ja niitä saa monissa ihanissa väreissä.

 2. Leipominen - en edes oikein tiedä, miksi leipominen synnyttää minussa keväisiä tuntemuksia. Mutta se on varmaa, ettei leivonnaisia voita mikään, joten kulhot ja kapustat esiin!

3. Vaaleat vaatteet - näinkin helppoa se voi olla. Keväiseltä tuntuu jo se, kun pukee ylleen valkoisen villapaidan. Tai jotain vaaleanpunaista (ei tapahdu kohdallani tosin kovin usein) tai keltaista. Hulmuavat helmat ovat myös helppo niksi kevättunnelman luomiseen!

4. Jazz musiikki - sen jälkeen kun kävin elokuvissa katsomassa La La Land -elokuvan, minulle aukeni ihan uudella tavalla jazz -musiikin maailma. Kyseisen filmin soundtrack on ihan täydellistä musiikkia sielulle ja mielelle ja saa myös jalat vipattamaan. Jazzin mukaan tanssiminen ja fiilistely pitkin asuntoa on aivan parhautta ja luo aivan mahtavan fiiliksen.

5. Siivoaminen  - kyllä se niin on, että kevät tulee myös puhdistamalla ja karsimalla. Selkeys, minimaalisuus ja siisteys luovat ainakin omalla kohdallani seesteistä tyyneyttä, mikä rinnastuu ehdottomasti kevääseen. Erityisesti luuttuaminen ja ikkunoiden pesu luovat oikeanlaista kevät tunnelmaa!

Siinäpä olivat minun tämän hetken viisi vinkkiäni keväiseen mieleen, oli sää mikä hyvänsä! Onko teillä jotain erityistä niksiä, jolla saatte aivot ihanasti kevät tunnelmiin? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti