lauantai 24. helmikuuta 2018

IRTIOTTO ARJESTA - YÖ KYLPYLÄHOTELLISSA


Joskus elämä on vähän liikaa. Joskus stressaavat ajatukset puskee päälle vaikka ne kuinka yrittäisi pitää aisoissa ja olla murehtimatta. Arkinen ympäristö ei suo helpotusta paineista mutta maisemanvaihto voi sen tarjota.

Vähän aikaa sitten stressi kävi liian kovaksi ja ajatukset hyrräsivät koko ajan työssä ja opiskelussa. Vapaa-ajasta alkoi olla vaikeaa nauttia, kun koko ajan tuntui, että jotain pitäisi saada aikaan ja ongelmat vain olivat ja pysyivät sitkeän ilkeinä. Päätimme yhdessätuumin poikaystäväni kanssa, että nyt on aika ottaa aikalisä ja lähteä kylpylähotelliin.

Varasimme huoneen samassa kaupungissa sijaitsevasta hotellista, pakkasimme kimpsut ja kampsut ja lähdimme matkaan. Oli kirpeä pakkaspäivä ja ulkoilun jälkeen oli ihanaa päästä sisälle hemmottelemaan itseään kylpylän lämpimiin altaisiin. Olen myös aina nauttinut matkauinnista, joten täysin lillutteluksi ei homma kuitenkaan mennyt.

Vaikka emme sijainnillisesti olleet kaukana kotoa, mieli tuntui olevan vihdoin vapaa. Kylpylässä rentoutuessa ja hotellihuoneessa köllötellessä oli vaikeaa muistaa arjen haasteita. Olo oli raukea, levännyt ja mieli vapaa ja kevyt. Miten hassua, että aivot tyhjentyivät kaikesta stressistä lähes samantien kun vain annoin itselleni luvan olla vapaalla ja levätä!

Kylpylöinnin jälkeen oli ihanaa tilata illalla pizzaa, katsoa leffaa ja ruveta nukkumaan valkoisiin lakanoihin pehmeässä ja suuren suuressa sängyssä. Kyllä sitä tuli sikeästi nukuttuakin. Ja aamulla oli sitten sitäkin ihanampaa kampeutua hotelliaamiaiselle. En edes muista, milloin viimeksi olen ollut kunnon hotelliaamupalalla, jossa pöydät notkuvat runsautta ja kaikkea haluaisi lastata lautaselle vaikka tietää, ettei vatsa vain vedä ihan loputtomiin.

Hotellissa yöpyminen ei ole Suomessa kovin halpaa, ja etenkin saman kaupungin sisällä pysytteleminen ja hotellista maksaminen tuntui ensin aika hullulta. Hetken hintaa tuskailtuamme tajusimme kuitenkin, että me tarvitsemme tätä irtiottoa. Ainakin itse voin rehellisesti kertoa, että oman hyvinvointini kannalta kylpyläreissu tuli tarpeeseen. Se, että saa edes hetken rauhan omilta ajatuksiltaan ja arjeltaan, on kaikkien niiden roposten arvoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti