maanantai 9. lokakuuta 2017

HYVINVOINTIKIRJOJA SAIRASLOMALLA

On kaksi kirjaa, joista olen ollut erityisen kiinnostunut jo pitemmän aikaa. Pitkällisen mietinnän ja ale -tarrojen odottelun jälkeen sain vihdoin ostettua toisen näistä mieltäni kutkuttaneista kirjoista ihan omaksi saakka ja toisen sain tovin odoteltuani kirjastosta lainaan. Näin sairaslomalla tuumin, että voisin jakaa teidänkin iloksi vähän hyvinvointia viikon alkuun, itsellänikin on sille juuri tällä hetkellä kova tilaus.


Yoga girl - löydä tasapaino ja elä täyttä elämää

 
Rachel Brathenin kirjan ahmin kertaistumalta. Kirja on ihan superinspiroiva! Rachelin tarina on todella mielenkiintoinen ja hän on kuvannut kirjassa elämäänsä hyvin aidosti sellaisena kuin se on. Minulla kirja antoi tonneittain intoa joogata sekä motivaatiota oppia olemaan paremmin läsnä tässä hetkessä, nauttimaan siitä mitä on nyt. Innostavien tekstien lisäksi kirjassa on myös runsaasti joogaohjeita, reseptejä, lempeitä oivalluksia sekä tietysti todella kauniit kuvat. Tämä kirja on ainakin itselleni muodostunut jo lyhyessä ajassa sellaiseksi, jonka sivujen pariin palaan aina, kun kaipaan jooga- tai liikuntainspiraatiota ylipäänsä tai kun elämä tuntuu olevan jotenkin epätasapainossa ja mieli on levoton. 

Rachel Brathen käsittelee läsnäoloa, hyvinvointia, liikuntaa, syömistä ja lempeyttä itseä kohtaan hyvin selkällä ja helppolukuisella tavalla. Kirjassa tiivistyy aika hyvin se, mitä itsekin edellä mainituista asioista ajattelen. Joogin filosofia iskee, suosittelen tätä kirjaa kyllä ihan kympillä, olit sitten kiinnostunut ihan vain saamaan vinkkejä omaan joogailuun tai hyvinvointiin syvemmälläkin tasolla!


Läsnäolon voima - tie henkiseen heräämiseen


Eckhart Tollen bestsellerin parissa olen viettänyt nyt viime päivät. Ennen lukemisen aloittamista tiesin Tollen ajatuksista jonkin verran, sillä olen lukenut Tollen ajatusten innoittamana kirjoitettuja blogitekstejä seuraamistani blogeista. Tiesin siis noin suurinpiirtein mihin olen ryhtymässä, joten osasin aloittaa lukemisen hyvin avoimin mielin.

Vaikka teoksen teemat ja ajatukset menevät aika syvälliselle tasolle, kirja on kirjoitettu helposti lähestyttävään muotoon kysymysten ja vastausten avulla. Sanomaa on siis helppo ymmärtää, mutta voisin kuvitella, ettei monen ole helppoa olla Tollen kanssa kaikesta samaa mieltä. Itse olen yrittänyt lukea kirjaa takertumatta liikaa Tollen käyttämään käsitteistöön tai yksittäisiin ajatuksiin. Lukemiseni taustalla on myös halu ymmärtää Tollen sanomaa, ei niinkään lukea teosta kriittisellä otteella.

Läsnäolon voima käsittelee valaistumista ja todellisen minuuden löytämistä, mielen hylkäämistä ja tietoisuuden syvemmälle tasolla pääsemistä. Olen lukiessani pitänyt paljon taukoja, koska vaikka teoksen voisi lukea yhdeltä istumalta, uskon sen antavan paljon enemmän, kun teemoja pysähtyy pohtimaan välillä.


Sekä Yoga girl, että Läsnäolon voima tarjoavat keinoja hyvinvoinnin ja onnellisuuden saavuttamiseen olemalla läsnä tässä hetkessä. Hektisessä nykymaailmassa tässä hetkessä oleminen ja sisäisen rauhan löytäminen on ehkä se tärkein asia. Menneisyyttä murehtimalla ja jatkuvasti tulevaa tähyilemällä ei voi saavuttaa onnea, vaan onni täytyy löytää siitä mitä tässä hetkessä on. Ja tässä hetkessä on kaikki, mitä voimme tarvita. Tässä hetkessä, kaikki on hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti