maanantai 30. lokakuuta 2017

HERKULLISET PANNUPERUNAT RUOHOSIPULIN JA PINAATIN KERA


Olen viime aikoina syönyt entistä enemmän kasvispainotteista ruokaa ja vähentänyt lihansyöntiäni huomattavasti. Uusien kasvisruokien kokeilu on ollut hauskaa mutta myös haastavaa: koko ikänsä lähinnä liharuokia syöneenä sitä on löytänyt itsensä jatkuvasti jääkaapin edestä tuijottamasta kaapin sisältöä tietämättä mitä sitä oikein keksisi. Eihän siinä ole sitten muu auttanut kuin ottaa itseään niskasta kiinni ja ryhtyä kokeilemaan.

Päätinkin siis pitkästä aikaa jakaa reseptejäni myös teille! Seuraava ohje on super helppo, herkullinen ja helposti varioitavissa, koska sen kanssa voi yhdistää oikeastaan mitä tahansa.

Peruna-ruohosipuli-paistos

Tarvitset: 
- Ruohosipulia 
- Perunoita (kesäperunoita tai muita melko kiinteitä perunoita)
- Voita
- Oliiviöljyä
- Grillimaustetta
- Mustapippuria ja suolaa
- Valkosipulijauhetta
- Pinaattia (babypinaattia tai ihan tavan) 
 

Valmistus:

1. Pese perunat ja paloittele ne pyöreiksi lätyiksi (paksuus kannattaa määritellä sen mukaan kuinka nopeasti toivot perunoiden kypsyvän. Kiireisenä kokkina suosin itse kohtalaisen ohuita viipaleita, jotka kypsyvät suhteellisen nopeasti). Mikäli perunoissa on paksut kuoret kannattaa ne myös kuoria, mutta jos käytät kesäperunoita, kuoret voi myös jättää.

2. Laita paistinpannu kuumenemaan ja pannulle reilu pala voita. Kun pannu on kuuma ja voi sulanut, lisää perunat.  Jos haluat valmistaa suuren määrän perunoita, kannattaa ne valmistaa pienemmissä erissä niin, että jokaisella perunalla olisi kuitenkin kosketuspintaa pannun kanssa. Tarkoitus on paistaa perunoita voissa niin, että ne kypsyvät läpikotaisin ja saavat kauniin kullanruskean pinnan. Pienennä lämpöä etteivät voi ja perunat pala.

3. Lisää joukkoon hieman oliiviöljyä (mikäli haluat) makua tuomaan. Kääntele perunoita jotteivat ne pala, älä päästä levyä liian kuumaksi. Mausta perunat esimerkiksi grillimausteella, mustapippurilla ja suolalla sekä ripauksella valkosipulijauhetta. Maustamiseen voit toki käyttää muitakin mausteita, mistä nyt eniten pidätkään! Itse olen kokenut, että erityisesti grillimauste tuo hyvän säväyksen näihin pannuperunoihin. 

4. Kun perunat alkavat olla lähes kypsiä, silppua joukkoon ruohosipulia haluamasi määrä. Suosittelen laittamaan ruohosipulia reilulla kädellä, koska se tuo kaunista väriä ja makua annokseen! Kypsyttele vielä hetki pannulla ja muista maistella: kaipaavatko perunat lisää mausteita?

5. Kun perunat ovat kypsiä ja maukkaita lastaa ne lautaselle, kasaa päälle aimo annos pinaattia ja voilá! lisuke on valmis! Ruohosipulilla ja pinaatilla höystetyt fondantperunat ovat toki maukkaita ihan sellaisinaankin, mutta voit myös yhdistää ne vaikkapa muihin kasviksiin ja vihanneksiin, pannulla paistettuun kalaan tai uunissa hiljaksiin haudutettuun lihaan. 

Kuvissa olen yhdistänyt perunat pannulla paistettuun perus tölkkitonnikalaan, jonka maustoin vielä grillimausteella. Myös ruohosipulin lisäsin tällä kertaa kokeilumielessä itseasiassa tonnikalaan enkä perunoiden joukkoon, mutta suosittelen ruohosipulin lisäämistä perunoihin! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti