perjantai 15. syyskuuta 2017

TESTISSÄ: MIFUSUIKALEET


Päädyin tässä yhtenä päivänä testailemaan mifusuikaleita! Kuten jo aiemmin taisin mainitakin, olen pyrkinyt syömisissäni lisäämään entistä enemmän kasviksia ja vähentämään lihankulutustani. En kuitenkaan pidä itseni (tai kenenkään muunkaan) lokeroimisesta, joten en sano itseäni kasvissyöjäksi enkä miksikään muuksikaan, enkä noudata ehdottomasti minkäänlaista ruokavaliota. Minä olen minä, ja syön sitä mikä minusta hyvältä tuntuu. Tällä hetkellä parhaalta tuntuu syödä kasvispainotteisesti, koska tiedän maapallon ja ympäristön kiittävän.

Joka tapauksessa, ne mifut! En ollut koskaan aikaisemmin testannut tai maistanut mifua, en missään muodossa. Mifusuikaleet vaikuttivat kuitenkin testaamisen arvoisilta, joten olkaapa hyvä: helppo ja nopea "kanakastike" mifusuikaleista!


Tarvitset

- Maustamattomia mifusuikaleita
- Kukkakaalia
- Muutama porkkana
- Voita paistamiseen
- Ruokakermaa
- Soijakastiketta
- Grillimaustetta, sipulijauhetta, valkosipulijauhetta, mustapippuria (tai muita mausteita oman maun mukaan) 
- Kanafondue

- Lisäkkeeksi esim. spagettia tai riisiä, ja vihersalaatti niistä aineksista, joista satut pitämään. Omaan perus lisäkesalaattiini kuuluu kurkkua, ruustinnansalaattia, terttutomaattia sekä viinirypäleitä.

Valmistus:

1. Laita ensimmäiseksi vesi kiehumaan spagettia/riisiä tms. varten. Lisäke ehtii mukavasti kypsentyä samalla kun valmistat kastikkeen.

2. Laita paistinpannu kuumenemaan ja pannulle nokare voita. Pilko kukkakaali (itse pilkoin noin nyrkin kokoisen palan kukkakaalia ja se oli varsin sopiva määrä) miellyttäviksi suupaloiksi. Pilko porkkanat (näitäkin se määrä mikä hyvältä tuntuu, itsellä taisi mennä noin 4-5 pienehköä porkkanaa) ohuiksi lätyiksi, jotta ne kypsyvät nopeammin. Lisää kukkakaalit ja porkkanat pannulle. 

3. Paista kukkakaaleja ja porkkanoita pannulla, jotta ne saavat vähän väriä. Mausta esimerkiksi grillimausteella, sipuli/valkosipulijauheella ja mustapippurilla. Voit myös lorauttaa juokkoon hieman soijakastiketta. 

4. Lisää pannulle hieman vettä, jolloin kasvikset kypsyvät nopeammin. Pienennä lämpöä. Anna kukkakaalien ja porkkanoiden kypsyä välillä sekoitellen, ja siirry mifusuikaleisiin.

5. Ruskista mifusuikaleet voissa toisella pannulla. Ohjeen mukaan ruskistamiseen riittää ajaksi n. 2-4 minuuttia, mutta koska en itse kokkaillessa katso kelloa juuri koskaan, paistan niitä kunnes ne näyttävät hyvältä. Mausta suikaleet esim. soijakastikkeella ja grillimausteella. Suikaleet itsessään eivät maistu juuri miltään, joten mausteita saa ja pitää olla!

6. Kippaa mifusuikaleet kukkakaalien & porkkanoiden seuraan, sekoita, ja lisää purkillinen ruokakermaa. Anna kiehahtaa. Lisää sekaan kanafondue ja mausta tämän jälkeen tarpeen mukaan. Sekoittele kastiketta ja muista maistella. Kun maku on kohdillaan ja kerma saanut hetken hiljaksiin kiehua, kastike on valmis!

7. Tarjoile spagetin/riisin ja salaatin kanssa ja nauti!

Tätä ohjettahan voikin sitten varioida ihan loputtomiin! Kokeile eri kasvisten kanssa ja eri lisäkkeiden kanssa. Kokeile myös eri makuyhditelmiä: sopisivatko intialaiset tai ehkä meksikolaiset mausteet? Entäs tomaattinen mifukastike? Kuten jo mainitsinkin mifut itsessään eivät maistu oikein miltään, joten ne tarjoavat valtavat sovellusmahdollisuudet. Mifujen koostumus on hyvin pehmeä ja sileä, mitä ehkä itse ensin karsastin, mutta loppujenlopuksi kastikkeessa ne menevät oikein mukavasti. Ja tästä kastikkeesta tuli kyllä sen verran makoisa, että taidanpa tehdä toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti