torstai 15. kesäkuuta 2017

EMBRACE YOUR BODY

Katsoin pari päivää sitten dokumentin nimeltä Embrace. Dokumentti on Taryn Brumfittin käsialaa, ja se sykähdytti minua todella paljon. Dokumentti kuvaa erittäin osuvasti sitä, kuinka suuri osa naisista (ja varmasti miehistäkin) on tyytymättömiä omaan vartaloonsa ja haluaisi kroppansa olevan jotain muuta kuin se tällä hetkellä on. Yhteiskunta ja media luo kaikille meille ihan valtavia paineita näyttää tietynlaisilta, jotta voisimme olla "kauniita".  Tosiasiahan on, että me olemme jo kauniita, omina itsenämme.

Olen pohtinut paljon itsensä hyväksymistä sellaisena kuin on, ja itsensä rakastamista kaikista "vioistaan" huolimatta. Varmaan jokainen tyttö ja nainen on ollut joskus epävarma kropastaan ja toivonut jonkun kohdan itsestään olevan toisenlainen. Miksi? Koska olemme oppineet tietynlaisen kropan olevan kauniimpi kuin toisen. Koska yhteiskunta on saanut meidät ajattelemaan, että meidän pitäisi näyttää samalta kuin mainosten tytöt ja että meidän pitäisi ylipäänsä keskittyä siihen, miltä me näytämme. Vaikka totuus on, että elämässä on niin niin niin moninverroin tärkeämpiä asioita, kuin meidän ulkonäkömme.

Embrace on dokumentti, joka pitäisi mielestäni näyttää jokaiselle tytölle ja naiselle. Se kuvaa hienosti sitä, mistä meidän epävarmuutemme omaa ulkonäköämme kohtaan kumpuaa. Kun oman ankaruutensa kroppaansa kohtaan tunnistaa, ja ymmärtää sen alkuperän, on mielestäni myös helpompaa lähteä purkamaan negatiivisia tuntemuksia. Jokaisen ihmisen kroppa on kaunis. Ei ole yhtä vartalonmuotoa, jolla olisi yksinoikeus tulla kutsutuksi kauniiksi ja täydelliseksi. Kaikki ihmiset ovat kauniita. Kaiken muotoiset, pituiset ja malliset vartalot ovat kauniita. Elämänjäljet kuten arvet, rypyt tai muut vastaavat eivät tee ihmisestä vähäisempää eivätkä rumenna ketään.

Niin monet ihmiset haluavat muokata vartalostaan toisenlaisen, koska luulevat tulevansa onnellisemmiksi sitä kautta. Mutta ei ulkonäkö tuo onnea, ei ainakaan mikäli minulta kysytään. Se, painatko muutaman kilon enemmän tai vähemmän tai ovatko reitesi tämän vai tuon muotoiset ei tee elämästäsi täydempää tai onnellisempaa. Jos ihminen onnistuukin "korjaamaan" jonkin kohdan itsestään, hän yleensä löytää pian seuraavan kohdan, joka täytyy laittaa kuntoon. Kierre on loputon. Sen takia on niin kovin tärkeää olla tyytyväinen itseensä sellaisena kuin on ja hyväksyä itsensä. Samoin äärimmäisen tärkeää on ylistää sitä, mihin kaikkeen kehosi pystyy juuri tuollaisena. Paljon ulkonäköä tärkeämpää on se, että keho on terve ja kuljettaa sinua eteenpäin joka päivä. 

Minä ajattelen, että kehoni on kotini. Haluan olla sille hellä ja rakastava, en osoitella syyttävällä sormella tai rajoittaa. En halua elää kurissa, nuhteessa ja epätyytyväisyydessä. Haluan antaa elämän näkyä kropastani, haluan että olen terve ja jaksan tavoitella unelmiani. Haluan, että elämäni tärkein asia ei koskaan tule olemaan ulkonäkö, sillä se ei johda mihinkään. Perhe, ystävät, rakkaus, terveenä oleminen, ilo ja elämästä nauttiminen sen kaikessa loistossaan on niin paljon parempaa ja merkityksellisempää, kuin itsensä jatkuva kyttääminen ja vartalonmuokkaukseen keskittyminen.

Kuten Embrace -dokumentin lopussa sanotaan: Minä hyväksyn itseni. Hyväksytkö sinä?

Rakastakaa kehoanne ja olkaa sille helliä <3 Ja katsokaa Embrace! Se löytyy ainakin Netflixistä :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti