torstai 9. helmikuuta 2017

PARHAAT TREENI&HYVINVOINTIKIRJAT


Jos nykypäivänä suuntaa kirjakaupan hyvinvointi- ja treenikirjahyllyille löytää itsensä keskeltä kirjaviidakkoa, jossa kirja toisensa perään toitottaa urheilun ja terveellisen ravinnon sanomaa. Vaikka valikoima on suuri ja olen lukenut useampiakin tämän kategorian opuksia, vain kahdesta olen oikeasti pitänyt.

Sofi Fahrmanin ja Julia Forsin hyvinvointikirjat Bodylicious ja Superlicious ovat aitoja, iloa tuottavia ja miellyttäviä kirjoja. Niissä ei kannusteta dieetteihin tai tarkasti rajattuun ruokavalioon eikä niissä vaadita lukijalta päätä huimaavia liikuntamääriä. Teoksissa pääpointtina on hyvän olon saavuttaminen, itsensä rakastaminen sellaisena kuin on ja terveellinen, aktiivinen elämäntapa. Himoliikuntaa tai tiukkaa kuria keittiön puolella ei näissä kirjoissa liputeta.

Niin Bodylicious kuin Superliciouskin esittelevät kuitenkin lukijalleen tehokkaita treenejä, mitkä voi (mikä parasta) tehdä kotona ilman sen kummempia välineitä. Koska itse rakastan kehonpainolla tehtäviä nopeita treenejä, kirjan harjoitukset ovat olleet minulle aivan täydellisiä. Niistä voi helposti muokata omaa kuntotasoaan vastaavat tai toteuttaa sellaisinaan. Ja nämä treenit todella toimivat, kokeile vaikka!

Varsinaisten lihaskuntoharjoituksien lisäksi kirjoista löytyy esimerkiksi ruokaohjeita ja muita syömiseen liittyviä vinkkejä, pidempiä treeniohjelmia, niksejä juoksuharrastuksen aloittamiseen, raskauden aikaiseen liikuntaan ja niin edelleen. Itse tykkään tosi paljon kumpaisestakin opuksesta juurikin niiden lempeän ja elämänmyönteisen asenteen vuoksi. Ei kenenkään tarvitse lopettaa herkkujen syöntiä kokonaan tai käydä salilla viittä kertaa viikossa, jotta voisi elää terveellistä elämää ja voida hyvin. Pääasia hyvinvoinnissa on nimenomaan tasapaino, aktiivisuus ja hyvä olo, EI itsensä rääkkääminen, syömisten jatkuva kyttääminen/kalorien laskeminen ja alituinen suorittaminen.

Kun minulla on vaikeuksia löytää motivaatiota liikuntaan, ei tarvitse muuta kuin napata Sofin ja Julian teokset hyllystä, selailla hetki, ja heti on parempi mieli. Ja vaikkei hikitreeni innostaisikaan, löytyy kirjoista harjoitteita myös kevyempään joogaan ja venyttelyyn. Väsyneenä kevyt kehonhuolto voikin olla sitä, mitä kroppa eniten kaipaa. Täytyy vain  muistaa olla lempeä itselleen huomatakseen sen.

Ja juuri lempeyttä itseä kohtaan nämä hyvinvointi/treenikirjat opettavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti