perjantai 22. heinäkuuta 2016

Pidä huolta itsestäsi

Joskus elämä osaa olla aika raskasta. On töitä ja opiskelut, vapaapäiviä niukasti. Pitäisi muistaa syödä terveellisesti, liikkua rittävästi, hengitellä raikasta ilmaa, nähdä kavereita ja perhettä, harrastaa erilaisia kiinnostavia juttuja. Pitäisi myös ehtiä viettää laatuaikaa itsensä kanssa, kuulostella omaa olotilaa, olla vain.

Toisinaan viimeinen kohta menee kaiken muun edelle. Kun vapaata aikaa on vähän, väsymys painaa päälle, työ ja opiskelu ovat kuormittaneet kropan ja mielen äärimmilleen ja olet jaksamisesi rajoilla, on tärkeintä istahtaa alas. Kuuntele kehoasi, se kertoo kyllä, mitä se eniten halajaa. Viime aikoina oma kehoni ja mieleni ei ole kaivannut aamutreenejä, ei juoksulenkkejä eikä oikeastaan minkäänlaista hikiliikuntaa. Kroppani ei ole varsinaisesti hinkunut salaattien perään vaan pyytänyt kauniisti että tarjoaisin sille ison lautasellisen spagettia.

Silloin, kun elämässä on raskaita ja työntäyteisiä vaiheita, nousee entistä tärkeämmäksi asiaksi pitää huolta itsestään. Stressaantunutta kehoa ja mieltä ei tule ahdistella enempää kiristämällä nyörejä syömisen tai liikkumisen suhteen. Rasittunut keho ja mieli kaipaavat ehkä tällä hetkellä eniten sohvan nurkassa vietettyjä tunteja, kevyttä venyttelyä kipeytyneelle selälle ja niskalle, paljon hyvää ruokaa ja ehkä herkkujakin sekä unta ja lepoa. Sellaista pehmeää ja lempeää elämää, ei niinkään kuria ja järjestystä. Kenenkään ei tarvitse jaksaa ylitse voimiensa.

Haluan sanoa, että kuuntele kehoasi ja pidä huolta itsestäsi. Kun olo on nuutunut ja rasittunut, anna itsellesi vain sitä, mitä kehosi ja mielesi sillä hetkellä kaipaa ja tarvitsee. Minulle se on tällä hetkellä sisustuslehtien lueskelua, kermaista lohikastiketta, sohvalla loikoilua ja raittiin ilman hengittelyä parvekkeelta käsin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti