tiistai 12. heinäkuuta 2016

ABC

Uskoisin, että useimmat blogien lukijat haluavat tietää jotain blogin pitäjästä (tässä tapauksessa ateljeen omistajasta heh), joten ajattelin avata hieman sitä, kuka minä olen, aakkosten kautta. Luvassa siis aimoannos enemmän tai vähemmän randomeita tietoiskuja minusta ja elämästäni!

A - Aamut. En ole koskaan ollut aamuihminen siinä mielessä, että minulle olisi helppoa herätä aikaisin virkeänä uuteen päivään. Olen hyvin aamu-uninen, mutta siitä huolimatta aamuissa on mielestäni taikaa. On ihanaa herätä aikaisin (minun tapauksessani aikaisin tarkoittaa noin kello kahdeksaa), kattaa aamupala parvekkeelle, nauttia aamuauringosta ja lukea lehteä. Toisaalta aivan yhtä ihanaa on pistää jo illalla nukkumaan mennessä kännykkä kiinni ja koisia aamulla niin pitkään kuin nukuttaa - eli p i t k ä ä n.

B - Blogit. Oikeastaan en seuraa aktiivisesti kuin aivan muutamaa blogia. Niistä saan kuitenkin niin paljon inspiraatiota, että tässä tapauksessa laatu todella korvaa määrän!

C - Coverit. En ole vielä musiikissa päässyt sille tasolle, että olisin tehnyt omia biisejä, muutamia säälittäviä räpellyksiä lukuunottamatta, mutta tykkään kovasti äänittää covereita hyvien artistien kappaleista. Tällä hetkellä työn alla on P!nkin Who knew, johon olen äänittänyt kaikki soittimet + laulun itse. Olen opetellut samalla myös miksaamista, mistä haluaisin ehdottomasti oppia paljon paljon lisää.

D - Dermosil. Ehkä lemppari merkki mitä ihonhoitotuotteisiin ja kosmetiikkaan tulee. Sopivan edullinen ja ai ne kaikki ihanan tuoksuiset voiteet ja suihkugeelit. Tykkään!

E - Etsiminen. Minusta tuntuu, että etsin vieläkin sitä ihan omaa tapaa elää tässä maailmassa tätä elämää. Minulla on jotenkin levoton sielu, joka ei oikein ole löytänyt sitä täysin omaa uomaansa nykyisessä elämäntilanteessani. Vaikka etsiminen on välillä tosi kuluttavaa, on se myös luonnollinen tila: tuskin meistä kovinkaan moni voi sanoa olevansa valmis ja löytäneensä täydellisesti oman paikkansa ja sen oikean olotilan.

F - Fazerin sininen. Suklaa on maailman parasta lääkettä moniin vaivoihin ja se maistuu missä tahansa muodossa.


G - Green Day. Lempparibändi vuodesta 2004 alkaen. Jossain vaiheessa en kuunnellut oikein mitään muuta kuin Green Dayta, nykyään musiikkimakuni on huomattavasti laajempi. Green Dayn innostamana aloitin kuitenkin kitaransoiton ja se on muutenkin ollut suurena vaikuttimena ja inspiroijana elämässäni. Ja tekeehän ne vaan hitsin hyvää musiikkia!

H - Huumori. En voisi elää ilman pelleilyä ja huulenheittoa, rakastan sitä kun voin hupsutella yhdessä rakkaimpien ihmisten kanssa ja nauraa maha kipeänä. Perheelläni on hyvin omanlaisensa huumorintaju, jota varmaan harva ulkopuolinen ymmärtäisi, mutta se sitoo meitä erittäin tiukasti yhteen.

I - Intoilu. Yksi parhaista tunteista on se, kun todella innostuu jostakin. Mielestäni elämä on parhaimmillaan silloin, kun ympärillä on paljon asioita, jotka innostavat ja tuottavat inspiraation purskahduksia. Itse innostun oikeastaan melkein mistä vain: uudesta kivasta kahvilasta, kivan tuntuisesta kurssista, ideasta uuteen piirustukseen, hyvistä kirjoista, musiikista, iloisista ihmisistä ympärilläni, elokuvissa käymisestä, matkailusta, uusista asioista, vanhoista asioista, ihmisistä, ruuasta ja ihan KAIKESTA, koska maailmassa ja meidän ympärillä on koko ajan niin valtavasti upeita, hienoja ja kokemisen arvoisia asioita joista innostua.

J - Jahkaileminen. Olen aika kova jahkailemaan siinä mielessä, etten ole järin hyvä tekemään päätöksiä. Kaikenlaiset päätökset ja valinnat elämässä tuottavat minulle päänvaivaa, ja jahkailen ja puntaroin ja mietin välillä ihan ihan liikaakin sitä, kuinka missäkin asiassa pitäisi tehdä tai toimia. Eikä asian tarvitse edes olla iso, saan kyllä mukavan jahkailutuokion aikaan ihan vaikka siitä, että tekisinkö tänään ruuan kello neljä vai vasta kello seitsemän :D

K - Koti. Mikään ei ole minulle tärkeämpää kuin koti ja siellä asustavat rakkaat ihmiset.

L - Lukeminen. Olen aina lukenut paljon ja oikeastaan koko perheeni on vahvasti lukija ihmisiä. Minulla on oikeastaan aina jokin romaani menossa (paitsi silloin kun yritän lukea kymmentä koulukirjaa yhtäaikaa tulevia tenttejä varten), ja tämän hetkinen iltojen iloni on Nick Hornbyn Uskollinen äänentoisto.

M - Matkustaminen. Voi sitä tunnetta kun saavut uuteen kohteeseen ja ilma suorastaan väreilee jännityksestä päästä tutkimaan jokainen uusi katu, kauppa ja kuppila! Viimeisimmäksi olen käynyt Amsterdamissa puoli vuotta sitten ja matkakuume on jälleen saapunut riesakseni. Minneköhän seuraavaksi?


N - Nautiskelu. Okei, sanana nyt vähän hassu, mutta pointtini on siis se, että elämästä kuuluu nauttia! Itse nautin suuresti antaumuksella löhöilystä, hyvästä ruuasta ja juomasta, auringossa makoilusta, tekemättömyydestä ja joutilaisuudesta. Toisaalta toisinaan nautin myös paljon siitä, kun olen menossa, koen uusia asioita, opin uutta ja elän aktiivisesti. Nautintoja on monenlaisia ja ennen kaikkea tärkeää on, että löytää elämästä asioita, joista pitää ja jotka tuottavat hyvää mieltä. Elämä on niin uskomattoman hieno juttu, että siitä kuuluu nauttia!

O -Oppiminen. Uuden oppiminen on valtavan innostavaa. Olen aina pitänyt koulusta ja ollut kiinnostunut monenlaisista asioista. Kuten aiemmin kerroinkin minulla on myös paljon harrastuksia, joissa haluaisin kehittyä entistä paremmaksi ja joista haluaisin oppia kaiken - mikä ei tietystikään ole mahdollista, ja hyvä niin, koska oppiminen on niin hauskaa.

P - Pelaaminen. Meillä kotona on aina pelattu paljon etenkin lautapelejä, ja niistä on muodostunut rakas tapa viettää aikaa. Aina kun olen kotikotona käymässä pelaamme sisarusteni kanssa pelejä, ja synttäri- ja joululahjoiksi lautapelit ovat aina oivallinen valinta. Kaveripiirissäni ei valitettavasti olla aivan niin innostuneita yhdessä pelailusta..

Q -Qstock. Festarit, joilla voisi joskus olla ihan hauskaa käydä. Oikeastaan tungin tämän tähän Q kohtaan kuvaamaan kaikkia festareita, koska mitään muuta q:lla alkavaa sanaa ei mieleeni pulpahtanut. Festaritunnelma on jotain ihan omanlaistaan: kaikki se hieno musiikki, herkullisen festariruuan tuoksu, lämmin sää, aurinko ja joutilaisuus on jotain, mikä kuuluu useimpiin kesiini. Yleensä olen vapaaehtoisena festareilla, mikä tuo myös oman lisänsä festarikokemukseeni.

R - Rakkaus(tietysti!). Rakkaus on ehkä hienointa mitä on, rakkaus elämää ja toisia ihmisiä kuin myös itseäänkin kohtaan. Uskon, että rakkaus on meitä liikuttava voima, rakkaus johdattaa ja kuljettaa meitä eteenpäin ja ilman rakkautta ihminen ei oikein ole ihminen ollenkaan. Toiset kenties kadottavat rakkauden elämän varrella, mutta kyllä se meissä ihan jokaisessa silti aina on, en usko, että sitä pystyy noin vain sisimmästään kuolettamaan.

S - Sosiaalipsykologia. Jep, sitä minä opiskelen. Syksyllä starttaa kolmas vuosi ja pääaineena tosiaan sosiaalipsykologia.

T - Tanssiminen. Olen harrastanut tanssia aika monta vuotta tässä elämäni aikana, viimeisimmät vuodet vähän vaihtelevalla aktiivisuudella. Lajeja on tullut kokeiltua vaikka sun mitä, mutta kyllä nykytanssi on edelleen se minun suuri rakkauteni. Ensi syksynä ajattelin taas etsiä jonkun kivan tanssipaikan ja aloittaa käymään vähän aktiivisemmin tunneilla.

U - Ulkoilu ja urheilu. Nojoo, urheilu kuulostaa vähän turhan ammattilaismaiselta, ehkä sana "liikunta" kuvaisi minun liikkumistani paremmin. Kaikenlainen ulkoliikunta kuten lenkkeily, pyöräily, rullaluistelu, vaeltaminen on minun mieleeni. Ja puistojumpat, niitä ajattelin testata tänä kesänä!

V - Välittäminen. Ihmisten tulisi välittää enemmän sekä toisistaan, itsestään, ympäristöstä, asioista ylipäänsä. Liian usein kuulee miten asia kuin asia on vain "ihan sama", eikä millään tunnu olevan toisille hirveästi väliä. Mielestäni meidän kaikkien pitäisi välittää enemmän asioista ja ihmisistä, pyrkiä parempaan, pyrkiä hyvään. Välittäminen on rakkautta.

W - WWW. Tuleehan sitä aika paljon surffailtua netissä, nykyään tosin huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin. Monesti menee montakin päivää käymättä tietokoneella, mutta kun sitten kerran päätyy vaikkapa pinterestin ihmeelliseen maailmaan, aikaa voi vierähtää hetki jos toinenkin.

X - Xylitol. Kirjoitetaanko se edes x:llä? :D Anyways, purkka on hyvää mutta vielä parempia on ne ihanat kinuskin/toffeen/kermakarkin makuiset xylitol pastillit!


Y - Ystävällisyys. Ystävällisyys on monesti ihan liian aliarvostettua! Kaikkien olisi hyvä pitää käytöstavat mielessä ja olla ystävällinen toisille. Jos kaikki muistaisivat vanhan kunnon ohjenuoran "tee toiselle vain niin kuin haluat itsellesi tehtävän", olisi maailma aika paljon parempi paikka tallustaa.

Z -Zoom-objektiivi. Pitäisi tässä joskus hankkia kameraani kunnollinen ja tehokas zoom-objektiivi, nykyisessä objektiivissa on toki zoom, mutta ei mitenkään erityisen tehokas sellainen. Olen vasta melko aloitteleva valokuvaaja mitä järjestelmäkameroihin tulee, mutta sitäkin innokkaampi oppimaan paremmaksi!

Å - Åland, eli Ahvenanmaa, paikka jossa haluaisin ehdottomasti joskus vierailla, mutta jonne en ole vielä jostain syystä  koskaan päätynyt.

Ä - Äiti. Äiti ansaitsee ehdottomasti paikan elämäni ABC listauksessa. Äiti on minulle ihan supertärkeä ihminen, jonka kanssa voi jutella monenmoisesta elämän kiemurasta ja koukerosta mutta myös katsoa tv:stä murhasarjoja (yhteinen pikkuharrastus hehe).


Ö - Öljyvärit. Niillä on ihanaa vaikkakin melko hidasta maalata, jos haluaa värikerrosten kuivuvan todella hyvin maalaamisen välissä. Tälläkin hetkellä minulla on suunnitteilla useampikin maalausidea, joita en tosin toistaiseksi ole vielä ehtinyt (tai saanut vain aikaiseksi) aloittaa.


Semmoista tällä kertaa! Huh, joittenkin kirjainten kohdalle olisi käynyt niin moni muukin asia, mutta kyllä tästä mielestäni ihan sopivan sekava sekalainen setti minuun liittyviä asioita tuli. Ihanaa tiistaita kaikille<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti