perjantai 28. huhtikuuta 2017

RÄNTÄSADETTA JA KAHVIAUlkona rätkii räntää jo ties monettako päivää. Tällä viikolla olen kuullut laittoman paljon valitusta säästä ja siitä, miten kevät ei koskaan tule. Minun mieleni vetää alemmaksi pikemminkin tuo ainainen valitus kuin säätila. Olisihan se ihanaa jos välillä aurinko pilkahtelisi, mutta eihän sade maata kaada. Sitä paitsi sadesäällä voi tehdä niin monia kivoja juttuja sisätiloissa, että mitäpä sitä valittamaan.

Säästä ruikuttaminen on muutenkin aika raskasta. Vaikka kuinka hokisit sateen kurjuutta ja tanssisit aurinkotanssia pilvien väistymiseksi, ei sillä juuri ole vaikutusta. Parempi keskittyä muihin asioihin. Itse olen löytänyt intoa ja iloa kaiken tämän kevätharmauden keskellä esimerkiksi seuraavista asioista:

Äänikirjat

Pidän lukemisesta (olikohan jollekulle vielä epäselvää:D) todella paljon, mutta olen myös kiinnostuneena kuikuillut äänikirjojen perään. Niissä on jotain kiinnostavaa, niiden avulla kun voisin "lukea" kirjoja silloinkin, kun en varsinaisesti voi lukea. Tarkoittaen siis vaikkapa silloin, kun ajan autoa tai pyöräilen. Niinpä päätin aloittaa kokeilujakson BookBeat palvelussa. Olen vasta kokeilujaksoni alussa, joten paljon en voi vielä tuntemuksiani äänikirjoja kohtaan avata, mutta hauskaltahan tuo tarinoiden kuunteleminen kuulostaa!

Sykemittarilla leikkiminen

Ostin vastattain itselleni urheilukellon, jonka myötä omistan nyt ensimmäistä kertaa elämässäni myös sykemittarin. Kello, jonka hankin on Polarin A300, johon on sisäänrakennettu myös aktiivisuusmittari. Erityisen veikeää on ollut se, kuinka kello alkaa väristä ja patistaa liikkeelle, jos on istunut liian kauan. On myös hauskaa, kun omaa aktiivisuutta voi seurata pitkin päivää ja treeneihin saa ihan uutta intoa sykkeen seuraamisesta ja kannustavista palautteista joita kello antaa. Lisäksi päivän aktiivisuustavoitteen saavuttamisesta tulee helposti päähänpinttymä, hyvässä mielessä tässä tapauksessa!

Siivoaminen

Onko täällä muita himosiivoajia mitä sadepäiviin tulee? En koe olevani loppujen lopuksi mitenkään ultimaattisen siisti ihminen, mutta kun alan siivota niin silloin kanssa siivotaan! Parasta on nähdä oma kättensä jälki kun päivän päätteeksi lattiat kiiltävät, kaapit ovat ojennuksessa, tiskit tiskattuina ja pyykit pestynä ja viikattuna. Tällä hetkellä luen myös KonMaria, saa nähdä mullistaako teos minunkin eläväni, niin kuin sen väitetään mullistaneen niin kovin monen elämän (suoraan sanoen epäilen tätä omalla kohdallani, mutta never say never).

Kahvi

Mikä maistuisikaan niin hyvältä kuin kahvi, kun ulkona on koiranilma ja sisällä lämmintä (siistiä) ja miellyttävää.Oletteko muuten koskaan miettineet, että kahvi maistuu monesti jotenkin paremmalta, kun sen saa nautiskella kaikessa rauhassa ihan yksinään? Ehkä yksin ollessa makuun tulee keskityttyä enemmän, kun ei tarvitse jutella kenenkään kanssa. Yhtä kaikki kahvi on hyvä keino piristää mieltä tällaisina räntäsade päivinä. Eikä palan painikkeena pulla tai pari ainakaan haittaa tee! ;)

Oh well. Tästä kirjoituksesta innostuneena tajusin, että voisin yhdistää kaikki nämä kivat jutut yhdeksi isoksi tekemispalloksi. Seuraavaksi taidankin laittaa sykemittarin päälle, äänikirjan pauhaamaan kuulokkeista ja aloittaa siivoamisen. Voin kuunnella, siivota ja seurata aktiivisuuttani siivoamisen aikana ja tämän päätteeksi palkita itseni kupposella kahvia (ja sillä pullalla). Tästä tulee hyvä päivä!

Ihanaa räntäsade perjantaita kaikille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti