maanantai 11. joulukuuta 2017

TUNNELMAVALAISTUKSEN LOISTEESSAKuten olenkin jo kertonut, rakastan tunnelmallisia juttuja, joihin jouluvalot, kynttilät ja sen sellaiset vahvasti lukeutuvat.

Olen myös niitä ihmisiä, joilla jouluvaloilla tunnelmointi karkaa helposti lapasesta. En suinkaan ole niin paha tapaus kuin ne amerikkalaiset joulufanaatikot, jotka vuoraavat talonsa ulkoseinistä lähtien värikkäinä kirkuvien jouluvalojen alle. Ei, minun jouluvaloni pysyvät kyllä neljän seinän sisällä (parvekkeella kun ei ole pistoketta..) ja väritkin pysyttelevät hillityn lämpimän ja kylmän valkoisessa.

Mutta siinä mielessä homma lähtee lapasesta että valoja täytyy olla paljon. Ja joka huoneessa. Kun pimeä koputtelee ikkunoihin, en tykkää käyttää isoja kattovaloja, vaan sytyttelen mieluummin paljon pienempiä eri tunnelmiin sopivia valoja ja kynttilöitä. Tällä hetkellä olohuoneessani komeilevat kaksi valosarjaa, kasa kynttilöitä sekä jalkalamppu, jonka valoa saa himmennettyä tai kirkastettua mielialan mukaan. Täydellistä!

Keittiöstä puolestaan löytyy kynttelikkö ja lähes aina ruokapöydässä palavat ruokailun aikana myös kynttilät. Joko jalalliset tai tuikut, ei sen niin väliä. Aikaisemmin minulla oli myös yksi valosarja keittiössäkin, sen jouduin tänä vuonna siirtämään toiseen huoneeseen. Mutta ehkä ostan vielä yhden...

Makuuhuoneesta löytyvät peilin ympärille köytetyt pallovalot ja haaveilen myös valosarjasta sängynpäätyä tai vaaterekkiä koristamaan. Ikkunassa roikkuu lyhty, johon saa sytytettyä kynttilän lämpöä tuomaan.

Ainoastaan eteisestä ja vessasta ei vielä tunnelmavaloja löydy. Voi olla, että niidenkin aika koittaa.

Ja kuten voitte ehkä arvatakin, en todellakaan ymmärrä miksi jouluvalot saisi laittaa esille vasta joulun alla ja miksi ne pitäisi ottaa heti joulun jälkeen pois. Hölynpölyä sanon minä! Minun huushollissani valot saavat luoda lämpöistä talventunnelmaa koko pimeän ajanjakson ajan. Oi onnea!

Mites siellä ruudun toisella puolella, löytyykö teidän kotoa useammat jouluvalot tai oletteko intohimoisia kynttilöiden polttelijoita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti