perjantai 27. heinäkuuta 2018

MAUSTEINEN SIENICOUSCOUSMuistan syöneeni couscousia ensimmäisen kerran ala-asteen ensimmäisellä luokalla, kun koulussamme vietettiin Afrikka -viikkoa. Tuon viikon osalta ruokalista oli laitettu uuteen uskoon ja se sisälsi toinen toistaan erikoisempia afrikkalaisia tai afrikkalaishenkisiä ruokalajeja, joihin lukeutui myös couscous. 

Seitsemänvuotiaalle ruokanirsoilijalle ruoat olivat vähän liikaa ja couscousin rakenne ja suutuntuma aiheuttivat pienimuotoisen trauman. Seuraavan kerran päädyin kyseistä ryyniä maistelemaan vasta muutama kuukausi sitten, jolloin tulin taas miettineeksi että hohhoijaa, kylläpä piti pitkään odottaa ennen kuin älysin, ettei se couscous ole yhtään hassumpaa!

Haluaisinkin jakaa kanssanne helpon arkiruoan, jonka pyöräyttää noin puolessa tunnissa. Sieniä, maissia ja couscousia nam. 

Tarvitset

- Tuoreita herkkusieniä
- 2 dl couscousia
- 300g purkillinen maissia
- 1 iso sipuli
- Currymaustetta, mustapippuria, suolaa, tandoori chicken mausteseosta, soijakastiketta
- Oliiviöljyä paistamiseen

Tee näin

1. Silppua sipuli ja kuullota oliiviöljyssä paistinpannulla

2. Pilko tällä välin pestyt herkkusienet haluamasi kokoisiksi paloiksi. Kun sipulit ovat saaneet väriä, lisää sienet pannulle

3. Laita couscousit valmistumaan erilliseen kulhoon. Mittaa n. 2dl couscousia kulhoon ja kaada päälle hieman tätä enemmän kiehuvaa vettä. Peitä kulho esim. lautasella ja anna tekeytyä noin. 5-8min. 

4. Samalla kun couscous tekeytyy kulhossa, voit lisätä maissit paistinpannulle kun sienet ovat hieman kypsyneet. Mausta sieni-maissi-sipuli seosta esimerkiksi currymausteella ja mustapippurilla

5. Kun couscous on kypsää, lisää siihen hieman suolaa, sekoita. Lisää couscousit tämän jälkeen paistinpannulle kaiken muun sekaan ja mausta vielä seosta soijakastikkeella ja tandoori -mausteseoksella tai muulla vastaavalla. Mausteita saa olla reilusti, koska ainekset ovat itsessään hyvin mietoja.

(6. Mikäli haluat, voit lisätä joukkoon vielä hieman vettä, jos haluat ruoasta hieman kosteampaa)

Kun maut ovat kohdillaan, ruoka on valmista! Ja sitten vaan syömään ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti