maanantai 25. kesäkuuta 2018

KASVISBOLOGNESE


Minä rakastan jauhelihakastiketta ja spagettia. Oikeasti. R-A-K-A-S-T-A-N.

Jos haluan tehdä samasta ruoasta kasvisversion, käytän yleensä nyhtökauraa. Eihän se samanmakuista ole kuin perinteinen jauhelihakastike, mutta erinomaista kuitenkin.

Yhtenä päivänä mieleni teki aivan mielettömästi kunnon tomaattista bolognesekastiketta, mutta minulla ei ollut jauhelihaa eikä sen puoleen nyhtökauraakaan. Siispä ajattelin kokeilla valmistaa kasvisbolognesen niistä aineista, joita minulla sattui kaapissa olemaan.

Lopputulos oli oikein hyvä! Siitäkin huolimatta, että resepti syntyi pääasiallisesti viskomalla joukkoon vähän sitä sun tätä ja maistelemalla ahkerasti. Tarkkoja määriä en ruokaa laittaessani pahemmin mittaile, mutta jos haluat kokeilla luovaa kokkausta suurpiirteisen reseptini turvin, katso ohje alta. :)

Kikhernebolognese

Tarvitset:

- Kikherneitä oman maun mukainen määrä
- Tomaattikastiketta, esim. Dolmion classico käy erinomaisesti. 
- Muutama porkkana hienoksi pilkottuna (tai miksei myös raasteena, itse halusin jättää vähän purutuntumaa)
- Punaisia linssejä
- Mausteita oman maun mukaan, esim. mustapippuri, valkosipuli, sipuli (voit pilkkoa sekaan myös tuoretta sipulia mausteen sijasta), grillimauste, soijakastike, kasvisliemikuutiot...
- Basilikaa joko koristeeksi tai kastikkeen sekaan
- Oliiviöljyä paistamiseen

Tee näin:

1. Huuhtele linssit hyvin ja keitä niitä paketissa olevan ohjeen mukaan erillisessä kattilassa. Määrän ei tarvitse olla suuren suuri: itse tein kastiketta ison paistinpannullisen verran ja laitoin siihen arviolta 1-2 dl linssejä.  

2. Paista hienonnettuja porkkanoita tovi pannulla oliiviöljyssä. Jos käytät tuoretta sipulia, kuullota myös se pannulla.

3. Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet pannulle, lisää mausteita ja paista hetki. Laitoin itse kikherneitä 400g, mutta vähän vähempikin olisi todennäköisesti riittänyt vallan hyvin.

4. Lisää tomaattikastike ja sekoittele seosta.

5. Lisää kypsennetyt linssit. Mikäli kastike ei vielä ole kovin kastikemaista, lisää myös vettä, jotta kastike saavuttaa mieleisesi paksuuden.

6. Maistele ja mausta mielesi mukaan. 

7. Tarjoile spagetin kanssa, koristele basilikan lehdillä ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti