perjantai 19. tammikuuta 2018

12 TARINAA KIRJOITTAMISESTA


Yksi parhaita viime syksyn aikana lukemiani kirjoja oli Mikko Toiviaisen ja Ronja Salmen 12 tarinaa kirjoittamisesta. Nimensä veroisesti lukija löytää kansien välistä kahdentoista henkilön ajatuksia siitä, mitä kirjoittaminen heille merkitsee ja mikä heidän suhteensa kirjoittamiseen on.

Kirjoittaminen ja kirjat ylipäänsä ovat aina olleet merkittävä osa elämääni, joten teos imaisi minut kertaheitolla mukaansa. Kirjasta löytyy monen kiinnostavan henkilön tarinat: mukana ovat esimerkiksi Samuli Putro, Emmi Itäranta, Paperi T sekä Justimus Films. Osa henkilöistä oli minulle tutumpia, toisista en ollut ehkä aikaisemmin juuri kuullutkaan. Jokaisen tarina oli kuitenkin innostava, ja avasi uusia, tuoreita näkökulmia kirjoittamiseen.

Parasta kirjassa on sen oivaltaminen, että kirjoittaminen on vahvasti läsnä hyvin monenlaisessa työssä toimivien ihmisten arjessa, mutta kirjoittamisen tavat, muodot ja prosessit voivat olla hyvinkin paljon toisistaan poikkeavia. Kirjailijan, muusikon, journalistin ja elokuvaohjaajan työtä yhdistää kirjoittaminen, vaikka se toteutuukin eri tavoilla. On ihmeellistä mitä kaikkea sanat, lauseet ja erilaiset tekstit voivat saada aikaan, mitä kaikkea niiden avulla voidaan tehdä! Tarinan kertominen sanojen avulla on upeaa, oli tarina sitten biisi, uutinen tai vaikka sketsi.

Minulla oli kovat odotukset tätä kirjaa kohtaan ennen kuin aloitin lukemisen. Voin ilokseni kertoa, että kaikki odotukset ja toiveet täyttyivät: kirja oli mielettömän inspiroiva ja ajatuksia herättävä! Suosittelen tätä lämpimästi kaikille, joita kirjoittaminen vähääkään innostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti