sunnuntai 27. elokuuta 2017

SYKSYN ENSIHENKÄYKSIÄ, LOPPUKESÄN HAVINOITAElokuu on kerrassaan mainiota aikaa. 
Viikot täyttyvät loppukesän lämpimistä päiviä mutta myös saapuvan syksyn kirpeydestä. 
Elokuussa voi vielä liihotella menemään t-paidoissa ja kesämekoissa, mutta illan tullen vetää päälleen lämpimämpää. Ja oikeastaan mieli jo halajaakin villapaitojen ja -sukkien pariin.

Kesän viimeinen ja syksyn ensimmäinen kuukausi on sadonkorjuun aikaa. Tänä vuonna olen venkoillut vattupuskissa, kyykkinyt selkäni kipeäksi mustikkametsässä ja poiminut talteen meheviä punaviinimarjoja kotipihalta. Kyllä tyytyäinen herkuttelijan mieli kiittää sitten talvella omatekoisen marjapiirakan äärellä.

Jos tunnistaisin sieniä, menisin keräämään myös niitä. Vaan näillä tunnistustaidoilla taitaisin saada saaliikseni ainoastaan myrkyllisiä tapauksia.

Sen mitä en itse ole voinut maasta tai pensaista poimia, olen pyrkinyt ostamaan torilta. Vasta viime aikoina olen todella päässyt sisälle torilta ja kauppahallista ostamisen tunnelmaan. Lähiruoan ostamisesta ja syömisestä tulee hyvä mieli. Viime aikoina myös lihansyönti on jäänyt vähälle, mihin olen todella tyytyväinen.

Saapuva syksy on mitä inspiroivinta aikaa! Haaveilen uudesta kattolampusta ja muutoinkin valaistuksen uusimisesta, jotta minulla olisi enemmän mahdollisuuksia erilaisiin tunnelmavalaistuksiin kotona loikoillessani. Pian sytytän tunnelmalliset valosarjat myös ikkunalaudalle koska hei: ulkona on jo tosi pimeää iltaisin! Aika ihanaa!

Vaikka puiden lehdet ovat vielä pääasiallisesti vihreitä, olen aloittanut syksyn fiilistelyn hyvissä ajoin. Mikä olisikaan parempaa kuin hyggeily teemukillisen, kynttilöiden ja hyvien kirjojen parissa.

Hiljaiseloni bloginkin puolella tulee toivottavasti muuttumaan aktiivisemmaksi sanojen naputteluksi. Pimenevät illat kirvoittavat myös kirjoitushaluni aivan uudella tavalla, joten aikaa rakastamalleni harrastukselle luulisi olevan helpompaa löytää.

Tunnelmaa elokuisiin iltoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti