keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

SOLMUKOHTIA SISUSTAMISESSA

Minulla on melko selkeä mielikuva, millaisia huonekaluja ja tunnelmaa haen kotiini. Tykkään valoisasta, raikkaasta ja ilmavasta, uuden ja vanhan sekoittamisesta. Inhoan steriilimäistä kokovalkoista sisustamista mutta myös päävoittoisesti hyvin tumma sisustus herättää minussa ristiriitaisia tunteita. Tyylini on loppujenlopuksi kuitenkin hyvin moneen muotoutuva ja silmääni miellyttävät milloin mitkäkin jutut. Sisustaminen on minulle tapa käyttää luovuutta, ja luovuushan ei tunne rajoja ;) 


 
Ääripäiden sijasta tykkään väreistä ja niiden oivaltavasta yhdistämisestä niin, että lopputulos on raikas ja harmoninen. Mielestäni tämä harmonisuuden toive ei kuitenkaan sulje pois hyvin kirkkaitakin värejä, kunhan ne istuvat muihin sisustuksen väreihin ja elementteihin hyvin.

Entäs ne otsikossakin mainitut sisustamisen solmukohdat sitten? Missä on ongelma? Tiedän mitä haluan ja olen jopa löytänytkin aivan ihania, juuri minun tyylisiäni huonekaluja - ja jättänyt ne silti kauppaan.

Asia on vähän niin että... minulla on sisustamiseen liittyen parikin ongelmaa.


 
Ongelma numero yksi on tämänhetkinen asuntomme, joka on sattumoisin opiskelijakämppä. Tämä tarkoittaa, että asunnossa ei ole luvallista esimerkiksi maalata tai tapetoida seiniä (itseasiassa jopa reikien tekeminen seinään on kielletty, vaikka olen kyllä ruuvannut pari hyllyä kiinni seinään tästä huolimatta). Opiskelija-asuntojen haittapuoli on myös sisustamisen kannalta se, ettei asuminen ole pysyvää. Tiedän, ettemme tule asumaan tässä kämpässä enää kuin aivan korkeintaan kolme vuotta. Jos siis ostaisin vartavasten tähän asuntoon sopivia huonekaluja, ne eivät ehkä olisikaan sopivia sitten parin kolmen vuoden päästä, kun olemme muuttaneet uuteen (toivottavasti isompaan) asuntoon.

Tämänhetkisessä kämpässämme on myös se ongelma, että huoneet ovat kummallisen muotoisia, tai ainakin yksi huoneistamme on. Makuuhuone ja keittiö vielä menettelevät, mutta olohuone/työhuone yhdistelmänä toimiva huone on hankala: se on kapea ja pitkulainen valon päästessä sisään vain huoneen yhdessä nurkassa olevasta ikkunasta. Paitsi hankalanmuotoinen, huone on siis myös melko pimeä toisesta päästä. Nämä seikat aiheuttavat monia haasteita nykyisillä huonekaluillamme, sillä esimerkiksi isompaa sohvaa kuin kahden hengen pienenpieni sohvamme olisi mahdotonta saada istumaan olkkariimme.


Mistä pääsemmekin seuraavaan sisustusongelmaani: nykyiset huonekalut. Minulla on ihan kivoja huonekaluja tällä hetkellä: pieni punainen sohva, vanha kirjoituspöytä (joka tosin kaipaisi pintakäsittelyä), nostalginen vanha nojatuoli lapsuudenkodistani, hiljattain uusittu tv-taso, tilanjakaja... Ongelmana on se, että tämän kokoiseen asuntoon huonekaluja on ehkä vähän liikaakin, tai ainakin ne ovat hankalan kokoisia ja muotoisia. Todellinen ongelmani on kuitenkin se, etten osaa luopua vanhoista huonekaluistani. Pidän niistä, vaikka toisaalta haaveilenkin erilaisista. Toistaiseksi olen siis jumissa.
 
Oh well, on tämä elo vaikeaa. :D Pää pursuilisi sisustusideoita, mutta suurempia hankintoja tuntuu olevan tämänhetkisessä tilanteessani mahdotonta tehdä. Samoin kaikki remppaus/maalaus/tapetointi jutut on asuntomme takia no-no. Ehkä pitäisi alkaa katsella uutta isompaa asuntoa jo nyt. Sinne voisin sitten mahduttaa kaikki vanhat huonekaluni ettei niistä tarvitsisi luopua, ja silti tilaa olisi uusillekin hehe! Joo, tiedän, olen toivoton tapaus.


KUVAT: PINTEREST

Millainen sisustus teitä sykähdyttää? Tai painiskeleeko joku samanlaisten ongelmien kanssa kuin minä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti